Wanneer we de beste hardloopschoenen voor 2022 onder de loep nemen, dan zien we in deze collectie een leuk aanbod van verschillende merken die hun hardloopsporen ruimschoots verdiend hebben.
Bekende merken als Nike, Asics, Brooks, Mizuno, New Balance, Saucony en Adidas zijn al jaren toonaangevend in dit segment en enorm populair bij gevorderde hardlopers. Maar ook compleet nieuwe merken komen naar voren, zoals Hoka die binnen de collectie van goede hardloopschoenen ook interessante modellen op de markt hebben gebracht.
Maar welke hardloopschoen is nu goed en waar moet je zoal op letten als je een hardloopschoen wilt gaat kopen en in welke prijsklasse? En welk model is nu verstandig om te kopen?
Omdat we ons overzicht vooral op neutrale allround hardloopschoenen hebben gericht, is er in eerste instantie een onderscheid te maken tussen wedstrijdschoenen en allround trainingsschoenen.
Hardloopschoenen voor de gevorderde lopers
Wanneer je een atleet bent zul je een behoorlijk assortiment aan hardloopschoenen gebruiken. Zo zal je voor de training andere schoenen gebruiken dan voor een wedstrijd en afhankelijk van de ondergrond (verhard, onverhard, atletiekbaan) andere hardloopschoenen gebruiken. Bovendien kopen atleten vaak twee paar van dezelfde trainingsschoen aangezien je hierdoor de schoen minimaal 48 uur kunt laten rusten om zijn optimale demping terug te laten komen. Dit alles natuurlijk om blessures te voorkomen.
Hardloopschoenen voor de beginners
Maar als je een beginner bent zul je ook moeten bepalen of je veel op verharde of onverharde paden gaat lopen. Loop je veel op de weg dan wil je een optimale demping en loop je juist veel in het bos dan is een goede ondersteuning erg belangrijk. Kortom er zijn dus ook keuzes te maken. Een allround hardloopschoen is een goede hardloopschoen waar je zowel op de harde als onverharde ondergrond mee uit de voeten kunt.
We gaan dus geen spikes of ultralichte wedstrijdschoenen testen.
Hardloopschoen | Gewicht | Prijs |
---|---|---|
1. Asics Nimbus 23 | 261 gram | |
2. Brooks Ghost 13 | 288 gram | |
3. Hoka Clifton 7 | 247 gram | |
4. Nike Air Zoom Pegasus 37 | 229 gram | |
5. Mizuno Wave Rider 24 | 240 gram | |
6. New Balance 880v10 | 256 gram | |
7. Saucony Ride 13 | 247 gram | |
8. Adidas Ultraboost 20 | 310 gram |
Bepaal eerst welke ondersteuning je nodig hebt
Wanneer je hardloopschoenen gaat kopen is het dus erg belangrijk om te weten of je ondersteuning nodig hebt. Hardloopschoenen kun je namelijk in drie verschillende ondersteuningsniveaus krijgen. Wanneer je net begint met hardlopen is dit wellicht niet bekend en moet je opletten welk type schoen je koopt, want als je dit verkeerd doet kun je problemen krijgen door blessures. Zonder dat je het wellicht weet zal je voet bij het hardlopen niet altijd mooi recht afrollen. De voet maakt tijdens het hardlopen een landing die van de hak naar de voorvoet zal verlopen. Wanneer je dit mooi recht doet dan is er sprake van een neutrale afrol. Wanneer je overmatig op de binnenkant van de voet afrolt zul je proneren en op de buitenkant van de voet zul je supineren.
Tip: Pak je dagelijkse schoenen maar eens en onderzoek waar de meeste slijtage (dunnere zool) ontstaat bij je dagelijkse schoenen. Het antwoord is zo snel te achterhalen.
Neutrale hardloopschoen
De neutrale hardloopschoen heeft een natuurlijke en rechte afrol en zal niet aan de binnen- of buitenkant extra ondersteuning hebben. Een neutrale afrol zal je wel uiteindelijk bereiken omdat je bij het hardlopen vanzelf ook je voeten sterker maakt.
Hardloopschoen tegen (over)proneren
Hardloopschoen tegen overproneren zijn aan de binnenkant van de zool bij de hak en in het midden van de zool extra verstevigd. Je kunt dit vaak zien omdat er aan de binnenzijde van de schoenzool een laag in een andere kleur aanwezig is die van een harder materiaal is gemaakt. Hierdoor zal je minder sterk naar binnen afrollen en neutraler je voet afwikkelen tijdens het hardlopen.
Hoeveel ondersteuning je nodig hebt kun je opnieuw testen door na verloop van tijd je gebruikte hardloopschoenen opnieuw aan een inspectie te laten ondergaan. Wanneer je geen extra slijtage aan de binnenkant van de zool/ hak ziet ontstaan, is de ondersteuning perfect.
Info: Let op bij te veel ondersteuning, want je voet zal door regelmatig hardlopen sterker worden en zal dus na verloop van tijd minder ondersteuning nodig hebben. Begin met minimale ondersteuning en kijk of je na een jaar over kunt overstappen op een neutrale hardloopschoen.
Hardloopschoenen tegen supinatie
Bij supinatie is er dus het tegenovergestelde van overproneren aan de hand, maar deze groep is echt veel kleiner. De meest geschikte hardloopschoen is een neutrale met extra demping of een hardloopschoen met aan de buitenzijde meer ondersteuning.
Waar moeten we op letten bij een hardloopschoen?
Omdat we ons vooral hebben gericht op een allround trainingsschoen is demping en stabiliteit, ventilatie, ondersteuning en een goede pasvorm belangrijk bij de aankoop van een goed paar hardloopschoenen.
Demping
Wanneer we over demping spreken, dan hebben we het vooral over de binnen- en buitenzool van de hardloopschoen. Natuurlijk vang je direct de meeste demping op via de buitenzool. Vaak zie je dat merken hun eigen systeem hebben ontwikkeld als speciale gels en/of absorberend materialen om de demping in de hak en voorvoet te verbeteren. In de praktijk is het ook van belang dat je de juiste demping neemt afhankelijk van je gewicht. Ben je zwaar dan zul je zeker meer demping nodig hebben dan wanneer je minder weegt. Weeg je meer dan 100 kilo dan is het verstandig om een hardloopschoen te kiezen die hierop is voorbereid.
Tip: Vervang je binnenzool na een half jaar intensief gebruik. De binnenzool zal ook extra demping geven bij het hardlopen. Vaak wordt aan de binnenzool minder aandacht besteed, maar het op tijd vervangen beïnvloedt positief de levensduur en het loopcomfort van je hardloopschoen.
Stabiliteit
De stabiliteit van een hardloopschoen is erg belangrijk voor beginnende hardlopers en voor mensen die graag op onverharde paden lopen als bijvoorbeeld in het bos. Omdat de schoen juist in deze situaties meer ondersteuning zal moeten geven, is hij vaak voorzien van extra ondersteuning. Natuurlijk speelt ook het looppatroon hierbij een rol en bij zowel overproneren en supinatie is een goede ondersteuning erg belangrijk.
Tip: Probeer ook als beginnende loper om loopscholingsoefeningen te doen als “tripling” om je voeten sterker te maken. Ook is juist het lopen op onverharde paden en/of in het bos joggen ook goed om je spieren in je voet te versterken waardoor je minder ondersteuning nodig hebt.
Schoenmaat
Wanneer je een schoenmaat gaat kiezen voor je hardloopschoenen moet je weten dat een hardloopschoen wel tot een halve tot hele maat groter moet worden genomen dan een normale schoen. Natuurlijk mag je hardloopschoen niet te ruim zitten, maar door het hardlopen zal je voet zeker meer uitzetten dan normaal. Wanneer je dus hardloopschoenen gaat kopen is het belangrijk om hier rekening mee te houden, want te strakke schoenen zullen echt problemen veroorzaken. Ook zul je erop moeten letten dat je geen druk op je wreef hebt tijdens het hardlopen. Wanneer dit wel het geval is kun je de veters losser maken waardoor vaak het probleem is opgelost. Let ook altijd op of bij het hardlopen de hak niet gaat slippen.
Tip: Wanneer je de juiste maat schoenen hebt gekozen, bestel dan een extra paar speciale hardloopsokken bij je schoenen. Deze sokken hebben een antisliplaag onder de voet en het zal nog beter je voet op zijn plaats houden tijden het hardlopen.
Zool
De zool van je hardloopschoen zal vooral slijtvast moeten zijn. Toch zijn er ook verschillen in het profiel want wanneer je bijvoorbeeld op de weg loopt is deze vrij algemeen, maar loop je meer in het bos dan zal dit profiel vaak wat groffer zijn.
Gewicht
Het gewicht van een hardloopschoen is verschillend. De gebruikte materialen bepalen natuurlijk dit gewicht en wanneer je bijvoorbeeld een wedstrijdschoen vergelijkt met een trainingsschoen dan zijn er behoorlijke verschillen in gewicht.
De gevorderde loper zal voor een wedstrijd vaak lichtere hardloopschoenen kiezen. Een atleet kiest dan zelfs voor speciale wedstrijdschoenen omdat hier alle seconden voor de eindtijd meespelen. Maar over het algemeen genomen is de gemiddelde hardloper hier minder bij geholpen. Omdat stabiliteit en demping belangrijk zijn om blessures te voorkomen, kun je beter de lichtste hardloopschoenen laten staan.
Natuurlijk moet je ook niet te zware hardloopschoenen kopen en dus is vooral je lichaamsgewicht hier een prima indicatie voor. Koop altijd hardloopschoenen die geschikt zijn voor je gewicht. Ben je zwaar dan heb je meer demping en stabiliteit nodig dan wanneer je minder weegt. Wanneer je met het hardlopen bent begonnen om af te vallen dan zul je na een jaartje ook echt andere schoenen nodig hebben.
Transpiratievocht
Natuurlijk verwachten we van iedere hardloopschoen dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Vaak ontstaan er pas problemen wanneer je voet wordt afgesloten en de schoen onvoldoende ademend is. Omdat veel merken gebruik maken van ademende materialen van binnen naar buiten, blijven je voeten droog bij regen en zal transpiratievocht worden afgevoerd. Let ook op wat voor een soort sokken je gebruikt. Kies voor naadloze hardloopsokken die het transpiratievocht snel afvoeren.
Uiterlijk
Natuurlijk wil het oog ook wat en dus is het belangrijk om voor een hardloopschoen te kiezen die je mooi vindt en bij je past. Vaak is hetzelfde model hardloopschoen in verschillende kleuren en designs te bestellen. Er zijn zelfs modellen van een merk als Nike waar je elk detail een andere look kunt geven. Maar let wel op dat je niet alleen een hardloopschoen kiest op basis van zijn looks, want dan kun je wel eens erg teleurgesteld worden na verloop van tijd. Een goede hardloopschoen zal echt wel op maat worden gekozen.
Top 8 Beste hardloopschoenen
Met alle kenmerken voor een paar goede hardloopschoenen hebben wij een lijst van de beste hardloopschoenen voor je samengesteld. Bij de keuze van de verschillende modellen kunnen we wel vaststellen dat deze allemaal erg goed zijn. Natuurlijk zijn er verschillen, maar ook vaak heb je een persoonlijke voorkeur. Wij hebben vooral gekeken naar de gebruikerservaringen van de verschillende modellen, de kwaliteit en de prijs. Omdat veel hardlopers vaak een eigen voorkeur hebben voor een merk hebben we het assortiment hierbij ook divers gemaakt. De belangrijkste kenmerken voor een goede hardloopschoen zullen per merk vaak individueel worden bepaald.
1. Asics Nimbus 23: Beste Hardloopschoen
Laten we direct maar beginnen met de Asics Nimbus 23, een erg bekend merk hardloopschoenen. Asics staat bekend om zijn ideale pasvorm, optimale demping en ondersteuning voor verschillende type hardlopers.
De Nimbus 23 is een model waar de laatste ontwikkelingen in zijn samengebracht. De hardloopschoen is voor de neutrale loper en erg geliefd bij hardlopers. Dit komt omdat deze hardloopschoen erg veel comfort geeft tijdens het hardlopen.
Pasvorm
De Asics Nimbus heeft ervoor gekozen om het Engineered Mesh bovenwerk nog zachter te maken en het vetersysteem beweeglijker. Hierdoor voelt de hardloopschoen heerlijk zacht en comfortabel aan. Maar ook de stabiliteit voor de neutrale loper is verbeterd door meer ondersteuning bij de middenvoet.
Demping
Waar Asics vooral om bekend is geworden is het gebruik van GEL’s in de voor- of achtervoet. De Asics Nimbus 23 is met een uiterste zachte GEL in zowel de voorvoet als de hak uitgevoerd. Dit geeft een zeer goede demping en vooral een erg hoog loopcomfort voor zowel de lange afstandsloper als de beginner. De kans op blessures wordt hiermee tot een minimum beperkt.
Comfort
Om de afrol van je voet nog beter te maken is er gebruik gemaakt van een speciale 3D Space constructie in de hak. De tussenzool is uit FlyteFoam Propel gemaakt en zorgt voor een optimale demping en een snel herstel van de schokabsorptie. De Asics LIET rubberen slijtzool is duurzaam en geeft goede grip bij zowel verharde als onverharde paden.
De Asics Gel Nimbus is Gender Specific waardoor de luxe eigenschappen op het geslacht specifiek zijn ontworpen om een zo hoog mogelijk draagcomfort te bieden.
Gewicht: | 320 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 10 mm (Heren) |
12 mm (Dames) |
2. Brooks Ghost 13: Enorm duurzaam
Brooks is een bekend merk hardloopschoenen die al veel verschillende modellen in de collectie heeft gehad. De Brooks Ghost 13 is een absolute topper voor de neutrale loper. Voor een goede vochtregulatie is het bovenwerk van deze schoen vervaardigd uit Engineerd Air Mesh. Dit materiaal is niet alleen lekker zacht maar ook goed ademend.
Langere afstanden
Natuurlijk is ook deze topper geschikt voor lange afstand lopers die veel comfort willen tijdens hun dagelijkse trainingsuren. De BioMoGo DNA tussenzool geeft een uitstekende ondersteuning en demping in de voorvoet. De hak is voorzien van DNA Loft materiaal die hierdoor een responsief gevoel geeft.
Demping en duurzaamheid
Om de schokabsorptie nog beter te maken is de Brooks Ghost 13 voorzien van een Segment Crash Pad, die loopt van de hak naar de voorvoet. Hierdoor zal de afrol van deze neutrale schoen nog beter gaan en extra ondersteuning op een natuurlijke manier geven.
De rubberen slijtzool gaat lang mee en is voorzien van uitstekende grip tijdens het hardlopen.
Gewicht: | 288 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 11,5 mm (Heren) |
11,5 mm (Dames) |
3. Hoka Clifton 7: Wat een demping
De Hoka Clifton 7 is een relatief nieuw merk hardloopschoenen die vooral zijn populariteit door triatleten heeft gekregen. Omdat Hoka vooral bekend staat om zijn enorme schokabsorptie is ook de Hoka Clifton 7 hier geen uitzondering in.
De Hoka Clifton 7 is er vooral voor de neutrale loper die optimale demping wil tijdens het lopen. Je zult in het begin zelf moeten ervaren hoe deze demping tot stand komt maar wanneer je de overige merken hier in deze lijst hebt gedragen, is de Hoka toch echt even anders. Wanneer je niet van te veel demping houdt en meer gevoel bij het hardlopen wilt hebben met de ondergrond, dan moet je deze schoenen overslaan. Maar hou je wel van het wat meer zompige loopgevoel dan is de Hoka een echte topper voor jou.
Vernieuwd bovenwerk
Deze Hoka ONE Clifton 7 is weer vernieuwd met nieuwe looks en specificaties. Zo is het bovenwerk nu voorzien van een Mesh bovenwerk wat goed ademend is. De constructie van de tong is aangepast om verschuiven te voorkomen en de vetergaatjes zijn verstevigd.
Demping en stabiliteit
De bekende Meta Rocker geometrie zorgt ervoor dat ook de Clifton 7 een unieke afwikkeling en stabiliteit geeft. En natuurlijk ontbreekt de zeer goede demping ook hier niet door het gebruik van de EVA-materialen in de zool. De hak is iets meer afgerond waardoor de afwikkeling van de afrol nog soepeler verloopt.
Conclusie
Deze Hoka Clifton 7 is er voor de man als de vrouw en is een uitstekende trainingsschoen voor op de weg. Let op dat deze hardloopschoen iets hoger staat en hierdoor minder stabiel op onverharde terreinen is.
Gewicht: | 247 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 29 mm (Heren) |
27 mm (Dames) |
Bekijk ook gerust eens ons artikel over de beste 10 sport bh’s
4. Nike Pegasus 37: Altijd goed
Nike is toonaangevend als merk voor hardloopschoenen en veel hardlopers hebben een paar Nike’s in hun kast staan. De Nike Pegasus is een absolute topper onder de hardloopschoenen en deze versie 37 is weer net even beter dan de vorige modellen.
Comfort
De Nike Air Zoom Pegasus 37 is een neutrale allround hardloopschoen met een hoog comfort. De Pegasus 37 is lichter dan zijn voorgangers door gebruik van o.a. Mesh materiaal voor het bovenwerk. Dit materiaalsoort zorgt ervoor dat transpiratie snel verdwijnt en sluit mooi aan rond de bovenvoet.
Demping
Met de demping van de Pegasus zit het wel goed en het react-foam in de tussenzool zorgt voor een optimale demping. Bovendien is dit nieuwe materiaal nog beter bestand tegen slijtage en gaat langer mee dan voorheen. Omdat het materiaal zijn vorm goed behoudt geeft hij ook meer energie terug, wat hem een lichter gevoel geeft tijdens het lopen.
Materialen
De Zoom air unit in de voorvoet van de Nike Pegasus 37 zorgt ervoor dat er nog meer energie wordt teruggegeven tijdens het hardlopen. De slijtzool is ook vernieuwd en onder de voorvoet zijn twee soorten rubber gebruikt voor optimale grip. Onder de hak is ook voldoende rubber aanwezig om de landing goed op te vangen.
Gewicht: | 284,9 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 10 mm (Heren) |
10 mm (Dames) |
5. Mizuno Wave Rider 24: Mooi design
De Mizuno wave rider 24 is een neutrale schoen van Mizuno die vooral bekend is geworden bij triatleten. Ze staan bekend om het directe gevoel tijdens het hardlopen en meer geschikt voor midden of voorvoet landers.
Pasvorm
De pasvorm is uitstekend, maar heb je een te brede voorvoet dan is passen wel noodzakelijk. De hak geeft een goede ondersteuning en het bovenwerk is van Engineered Mesh gemaakt waardoor het licht is en goed vocht regulerend.
Demping
De demping van de Mizuno Wave Rider 24 is uitstekend door gebruik van Mizuno Energy materiaal. Maar wat deze hardloopschoen echt uniek maakt is dat hij niet met een systeem is uitgerust om de afrol te verbeteren. Je moet dit dus op eigen kracht uit je lijf halen en dat heeft bij de allround loper vaak de voorkeur. Een neutrale schoen zoals hij ook bedoeld is.
Stabiliteit
De stabiliteit van de Mizuno Wave Rider 24 is erg goed maar niet overdreven. Hij heeft stevigheid bij de hak en middenvoet en direct bij de afzet op de voorvoet.
Conclusie
Met goede demping en comfort is de Mizuno Wave Rider 24 een mooie neutrale allround schoen die heel wat afstanden zal trotseren. Hij is stevig en door je eigen loopstijl heb je een goede controle en stabiliteit. Hij is uitermate geschikt voor training op verharde en onverharde paden.
Gewicht: | 290 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 12 mm (Heren) |
12 mm (Dames) |
6. New Balance 880v10: Naadloos lopen
De New Balance 880v10 is een hardloopschoen met enorm veel demping. Menig loper ervaart dit alsof je op kussens loopt wat komt door het gebruik van Fresh Foam dempingsmateriaal in de tussenzool en Trufuse middenzool.
Goede pasvorm
Verder heeft deze top hardloopschoen een naadloos bovenwerk van ademend Hypoknit wat direct een erg fijne pasvorm en vochtregulatie geeft. De naadloze hielkap is extra stevig en geeft een prima ondersteuning.
De slijtzool is gemaakt van Blown Rubber wat voor voldoende grip zorgt en hem ook geschikt maakt om op verschillende ondergronden te lopen.
Allround hardloopschoen
Wanneer we de New Balance 880v10 willen gebruiken dan is deze neutrale allround hardloopschoen het beste te gebruiken voor trainingen tot 15 kilometer en/of herstelduurlopen. Vanwege de extreme demping zal je prima kunnen herstellen en is dit een fijne hardloopschoen.
Gewicht: | 305 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 10 mm (Heren) |
10 mm (Dames) |
7. Saucony Ride 13: Allround hardloopschoen
De Saucony Ride 13 is een absolute topper onder de allround hardloopschoenen. Deze neutrale schoen is zeer stabiel t.o.v. veel van zijn lichtgewicht concurrenten en zal je hierdoor ook beter ondersteunen tijden het hardlopen.
Comfort
Wil je een hardloopschoen aanschaffen die voor elke training geschikt is dan is deze Saucony Ride 13 echt een aanrader. Hij voelt erg comfortabel aan en heeft een uitstekende demping. De pasvorm van de hardloopschoen voelt als een sok aan en dit komt door het FORMFIT-bovenwerk van de schoen. De flip onder de veters is dikker en steviger gemaakt waardoor je de veters strakker kunt aantrekken zonder dat dit je voet afknelt.
Pasvorm
Let wel op dat als je merkt dat de Saucony Ride 13 aan de hak wat slipt je het extra gaatje in de hoogste sluiting meeneemt. Je zult merken dat hij dan perfect zit. Ook zul je deze hardloopschoen een halve maat ruimer moeten aanschaffen dan je gebruikelijke schoenmaat. Terwijl we van andere modellen van Saucony gewend zijn dat de voorvoet van de schoen breed is, is die van de Ride 13 toch echt iets smaller.
Aanbeveling
De stabiliteit en de optimale demping van deze hardloopschoen zorgt ervoor dat wij hem aanbevelen voor beginnende hardlopers. Je kunt hem voor iedere training aantrekken. Of je nu interval of langere afstanden gaat lopen, de Saucony Ride 13 blijft gewoon goed aanvoelen.
Gewicht: | 278 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 8 mm (Heren) |
8 mm (Dames) |
8. Adidas Ultraboost 20: Innovatieve hardloopschoen
Adidas is al langere tijd actief met hardloopschoenen die uniek zijn door gebruik van slimme ontwerpen, materialen en technieken. De Adidas Ultraboost 20 is de opvolger van de 19 en opnieuw een high performance schoen. We kunnen wel zeggen dat het een enorme responsieve schoen is met veel extra stabiliteit. Ideaal dus als allround schoen voor de beginnende én de gevorderde hardloper.
Goede demping
De Ultraboost 20 is, zoals zijn naam al doet vermoeden, opnieuw gemaakt van het super absorberende materiaal Boost. Dit materiaal zorgt er niet alleen voor dat de demping optimaal is maar ook dat de energie die tijdens het lopen vrij komt beter kan worden teruggegeven. De slijtzool is nog slijtvaster geworden door gebruik van het rubber van de autobanden expert Continental.
Pasvorm en stabiliteit
De hiel van de Adidas Ultraboost 20 is nu volledig uit polyester vervaardigd waardoor hij nog stabieler is geworden. Deze stabiliteit vanaf de hak zorgt ervoor dat de afrol van je voet soepeler verloopt. Wanneer je de Ultraboost aantrekt merk je overigens direct dat hij zeer comfortabel aanvoelt. De reden ligt voor een groot gedeelte aan het Primeknit+ materiaal, wat zacht en soepel aanvoelt aan de bovenkant van de schoen. Verder is de buitenkant van de schoen mooi afgewerkt met extra stiksels om de voorvoet, wat de ondersteuning alleen maar beter maakt.
Design
Het design van de Adidas Ultraboost 20 is natuurlijk persoonlijk maar toch erg populair. Als hardloper heb je de keuze uit verschillende designs en deze stijlvolle hardloopschoen is hierbij nog erg goed ook.
Conclusie
De Ultraboost 20 is een uitstekende hardloopschoen en naast goede demping en stabiliteit geschikt voor de beginnende als gevorderde loper.
Gewicht: | 310 g (maat 42) |
Type: | Neutraal |
Hieldrop: | 22 mm (Heren) |
22 mm (Dames) |
Koopadvies Beste Hardloopschoenen
Wanneer je een paar goede hardloopschoenen wilt gaan kopen, dan zul je zeker tussen de door ons genoemde beste hardloopschoenen een geschikt model vinden. Belangrijk is om niet alleen naar het design te kijken maar vooral ook naar het gebruik van de hardloopschoen. Alle modellen welke we hierboven hebben beschreven zijn allround neutrale hardloopschoenen. Ondanks dat zijn er zeker verschillen en is persoonlijke voorkeur natuurlijk bepalend. Maar met een gerust hart kun je een paar uitzoeken die je voor intervaltraining en zelfs een wedstrijd kunt gebruiken. Wanneer je echt een meer ervaren loper bent, dan zul je waarschijnlijk per soort training of wedstrijd andere schoenen dragen. Toch is dan zelfs de keuze voor een goede trainingsschoen belangrijk en zul je in ons overzicht wellicht ook eens een nieuw model kunnen proberen.
Laat nog eens weten welke hardloopschoenen je gekozen hebt en hoe ze bevallen?
Vragen of opmerkingen? Reageer nu!