Home » BMI berekenen voordat u begint met hardlopen
Hardlopen

BMI berekenen voordat u begint met hardlopen

bmi berekenen

Je BMI berekenen maar waarom?

Je BMI berekenen kunt u op eenvoudige manier doen door onderstaande applicatie te gebruiken. U geeft hierin aan wat uw lengte, gewicht, leeftijd en geslacht is en de BMI berekening wordt voor u gemaakt. U kunt aan de rechterzijde direct zien wat uw persoonlijke BMI berekening is en wat uw ideale gewicht zou moeten zijn. Ook ziet u direct een indicatie van uw vetpercentage en weet u dus of het hardlopen voor u een goede aanleiding is om wat extra gewicht te verliezen.

Wat zijn de BMI berekeningswaarden?
Voor volwassenen gelden de volgende waarden:

1. BMI < 18 Ondergewicht
2. BMI 18-20 Laag normaal gewicht
3. BMI 20-25 Normaal gewicht
4. BMI 25-27 Goed gewicht als u gezondheid goed is
5. BMI 27-30 Overgewicht
6. BMI > 30 Overgewicht met gezondheidsrisico’s
7. BMI > 40 Ernstig overgewicht

Je BMI berekenen is een nul meting voor uw huidige lichamelijke gewicht en toestand. Het is belangrijk om dit voor uzelf te bepalen aangezien u direct kunt zien of u ondergewicht of overgewicht heeft. Als u gaat hardlopen weet u dus waarop uw training gericht moet zijn. Heeft u ondergewicht gebruik het hardlopen dan niet om nog meer af te vallen want dit zal uw lichaam uitputten. Zorg er eerst voor dat u een goed streefgewicht heeft bereikt voordat u met het hardlopen begint. Heeft u een overgewicht dan is het juist belangrijk dat u rustig met hardlopen begint en dit ook heel rustig opbouwt. Het is belangrijk dat u uw duur als ook tempo hierop aanpast aangezien u met rustig hardlopen het beste resultaat behaalt voor het verbranden van vetten.

Aanbeveling om goed starten met hardlopen om af te vallen

Omdat wij merken dat het voor beginnende hardlopers vaak lastig is om direct succesvol af te vallen met hardlopen adviseren wij het boek van hardloopband over Hardlopen om af te vallen te gebruiken. Naast alle bekende beginnersfouten beschrijft het op een duidelijke manier hoe u daadwerkelijk een goede start kunt maken om met het hardlopen ook daadwerkelijk die extra kilo’s kwijt te raken. Niet met een moeilijk dieet maar gewoon door gezond te eten en met hardlopen gezond te bewegen. U kunt direct na het BMI berekenen hiermee beginnen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorieën