Home ┬╗ De Posbankloop op 29 september 2024
Nieuws Wedstrijden

De Posbankloop op 29 september 2024

posbankloop

De Posbankloop vindt komend jaar voor de 28ste keer plaats in de adembenemende omgeving rond en op de Posbank bij Velp (Arnhem). Naast de prachtige locatie waar deze loop plaats vindt, is er een uitgebreid programma voor wandelaars, hardlopers en trialliefhebbers. Het programma biedt ook de mogelijkheid voor gezinnen om mee te doen en ook een nachtmars is onderdeel van dit spektakel. Dus iedereen, getraind of ongetraind, jong en oud, kan meedoen aan dit evenement.

Ligging Posbankloop

De Posbank is 90 meter hoog en valt onder Nationaal Park Veluwezoom. Bij helder weer kan je zo 20 kilometer ver kijken, tot aan het Rijk van Nijmegen en de heuvels van Montferland. Het landschap is ook afwisselend, van heide tot bos tot stuifzand.
Niet gek dat er dus veel wild op en rond de Posbank te vinden is. Edelherten, reeen en wilde zwijnen zijn vaste bewonders van dit natuurgebied, maar ook marters, vossen en dassen komen er graag om voedsel te zoeken. Van half september tot half oktober is het bronsttijd en zijn ze dus ook te horen.

Afstanden

In deze prachtige natuur vind dus in het laatste weekend van september de Posbankloop plaats. Voor wandelaars zijn er wandelroutes uitgezet van 7,5 , 17, 25 en 35 kilometer. De lange afstand-wandelingen hebben een parcours over 65, 80 en 110 kilometer.

Hardlopers kunnen meedoen aan de 6 of 15 kilometer wedstrijdloop. Deze zijn onderverdeeld in leeftijdscategorien. Een leuke bijkomstigheid is dat je gratis mee mag doen als je lid wordt van Natuurmonumenten.

Lange afstanden komen dit jaar voor het eerst in actie bij de Posbankloop. Hiervoor zijn parcoursen uitgezet van 15 en 30 kilometer. Overigens is de trail over 15 kilometer bijna volgeboekt.
Ook nieuw dit jaar is de cross-duathlon voor de die-hards onder ons. Hij bestaat uit aansluitend 6 kilometer hardlopen, 18 kilometer fietsen en als laatste 3 kilometer hardlopen.
Op zondagmiddag is er voor kinderen de KidsRuns. Deze runs hebben een lengte van 500 en 1000 meter en vinden plaats bij de finishlocatie in Velp. En wat ook het vermelden waard is, is de nachtmars. Een parcours van 62,5 kilometer die van start gaat op zaterdagavond om 21.00 uur.

De Posbankloop is dus voor iedereen; van recreant tot getrainde loper. Neem gerust je familie of vrienden mee, want tijdens dit evenement is er voor hun ook veel te beleven en te zien.

Wil je meer weten over de Postbankloop, bezoek dan de website deposbankloop.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorie├źn