Home » Hardlopen afvallen in een korte periode
Hardlopen

Hardlopen afvallen in een korte periode

hardlopen en afvallen

Hardlopen afvallen is een veel voorkomende combinatie. Met hardlopen is je lichaam inderdaad in staat om snel gewicht te kunnen verliezen. Wanneer je hardlopen vergelijkt met andere sporten dan is het inderdaad zo dat u snel een goed resultaat kunt behalen. Hardlopen, in een rustig tempo, en over een langere periode (minimaal 30 min) zorgt ervoor dat er veel kilocalorieën kunnen worden verbrand. Kortom u kunt snel overgewicht op deze manier verliezen. Statistisch is bewezen dat veel mensen om deze reden vaak ook beginnen met hardlopen om af te vallen. Maar in de praktijk stopt 2 van de 3 personen na een maand met het hardlopen. Hoe komt dit nu?

Hardlopen is niet altijd even leuk. Vooral de beginfase is voor veel mensen lastig en zeker als je weet dat uw lichaam pas echt goed kilocalorieën zal gaan verbranden als u uiteindelijk minimaal een half uur achter elkaar in een rustig tempo kunt hardlopen. Veel beginnende hardlopers haken dan al af en denken dat ze dit nooit zullen bereiken. Bovendien begint het merendeel direct met te hard te lopen waardoor u eigenlijk niet goed uw uithoudingsvermogen verhoogt en het lichaam sneller vermoeid raakt en minder snel herstelt. Bovendien is de kans op blessures groter en veel voorkomende beginnersfouten worden op deze manier snel gemaakt bij het hardlopen.

Om goed voorbereid te beginnen zijn er eigenlijk een aantal zaken belangrijk:

1. Een goed horloge waarop u duidelijk kunt zien hoeveel tijd u aan het hardlopen bent. Het liefst met een stopwatch.

2. Goede schoenen die over voldoende demping en stabilisatie beschikken

3. Een goed trainingsschema waarmee u uw trainingen op een verantwoorden manier kunt uitvoeren.

4. Trainingen altijd in de opbouw uitvoeren in een praat tempo. Dit is een zekerheid dat u niet te hard begint

5. Voldoende rust tussen uw trainingen en goede voeding en rust

Als u deze eerste stappen op een goede manier volgt bent u verzekerd van een goed begin en zult u uw doelstelling om hardlopen afvallen te bereiken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorieën