Home » Hardlopen buikspieren trainen
Training

Hardlopen buikspieren trainen

buikspieren trainen hardlopen

Hardlopen en buikspieren trainen de beste combinatie

Hardlopen en buikspieren trainen is een goede mix voor beginnende en gevorderde hardlopers. U vergeet dat u een nieuwe belasting krijgt met het lopen waarbij getrainde buikspieren voor een groot gedeelte rugproblemen kunnen elimineren. Het blijkt in de praktijk vaker voor te komen dat beginnende hardlopers bij intensiviteit van de trainingen last kunnen krijgen van de rug. Tijdens het lopen zorgen sterke buikspieren voor een juiste correctie van de natuurlijke draaiing om je as die je maakt tijdens de loopbeweging. Vaak wordt er bij rugproblemen eerst gezocht in oplossingen bij de hardloopschoenen maar achteraf blijkt vaak dat dit niet goed uitwerkt. Bij het lopen wordt continue gebruik gemaakt van de buikspieren en als deze minder getraind zijn zal het lichaam compenseren door meer de rug te belasten. Het is juist daarom belangrijk om juist vanaf het begin van het lopen al te starten met de buikspieren goed te trainen. Als u rustig begint met deze trainingen loopt u bovendien minder kans blessures te krijgen. Uw spieren zullen sterker worden en dit komt ook nog eens ten goede aan uw loophouding. U zult zich binnen twee maand een stuk sterker voelen en verliest vaak ook nog eens wat extra kilo’s.

Trainen voor een betere loophouding

Het onderhouden van je buikspieren levert niet alleen een betere houding tijdens het lopen op maar bovendien zul je met de buikspieroefeningen ook nog eens extra vet verbranden. Een mooie bijkomstigheid om een eventueel “welvaartsbuikje” weg te werken.

Wij adviseren de buikspieren dagelijks te trainen bijvoorbeeld aan het einde van de dag. Zorg ervoor dat je de buikspieren traint vanuit het centrum van de buik en de intensie laag houdt. Het heeft geen zin de oefeningen snel te doen maar juist rustig en kalm voor een optimaal rendement.

Een goed trainingsprogramma om buikspieren te trainen betreft de Kettlebel Workout. Dit trainingsprogramma zorgt dat u in een snel tempo uw buikspieren voor het lopen versterkt. U loopt bovendien geen enkel risico want de oefeningen zijn verantwoord. Belast de buikspieren niet direct te veel maar probeer dit rustig op te bouwen voor het beste resultaat. De Kettlebel Workout wordt overigens ook door topsporters in verschillende disciplines gebruikt. Het is een natuurlijke manier van trainen en kan goed gecombineerd worden door uw eigen trainingen. Trainen met kettlebells is een combinatie van je conditie trainen en je spieren trainen. Bij bijna elke oefening worden je buikspieren gebruikt.

Buikspieren trainen met een kettlebell kan overal. Daarom halen veel mensen deze in huis. Je traint ’s zomers in de tuin en ’s winters in de woonkamer. De Kettlebell Sportschool heeft een koopgids gemaakt met de negen beste kettlebells, waar je zo uit kan kiezen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorieën