Home ┬╗ Hardlopen en voeding belangrijk aandachtspunt voor lopers
Voeding

Hardlopen en voeding belangrijk aandachtspunt voor lopers

hardlopen en voeding

 

Hardlopen en voeding zorg voor goede balans

Hardlopen en voeding is een belangrijk aandachtspunt voor beginnende hardlopers. Wanneer je voeding niet goed is zal je lichaam minder snel herstellen van intensieve trainingsarbeid. Het lichaam herstelt gewoon eerder als je gezond leeft en voldoende rust neemt. Goede voeding is een breed begrip en voor een ieder weer verschillend. Wel staat vast dat afwisselend eten belangrijk is en voldoende vocht ook erg belangrijk is om de vochtbalans van het lichaam weer snel te herstellen door het verlies van vocht tijdens het hardlopen. Ook is het belangrijk in de gaten te houden hoelang je voor een training of wedstrijd hebt gegeten en wat. Hou dit voor jezelf in het begin bij want je kunt dan eenvoudig nagaan of je hier last van hebt gehad tijdens de training zelf. Over het algemeen is het het beste om licht verteerbaar eten tot maximaal een uur voor de training of wedstrijd te nuttigen. Denk hierbij vooral aan fruit en ander licht verteerbaar voedsel. Hardlopen en voeding is een veel besproken thema en wij zijn van mening dat dit voor een ieder persoonlijk is en blijft. Wanneer u regelmatig gewoon opschrijft wat u gegeten heeft en wanneer kunt u vrj eenvoudig terughalen wat voor u goed en minder goed werkt.

Het drinken tijdens een training of wedstrijd is ook zeer persoonlijk. De een krijgt hier echt last van in de vorm van steken in de buik terwijl een ander hier juist baat bij heeft. Ook isotone dranken die direct door de maagwand gaan om snel opgenomen te worden door het lichaam zijn verschillend voor hardlopers. Ook hier geldt gewoon proberen en bekijk in hoeverre uw lichaam dit toestaat of niet. Zorg er altijd wel voor dat u na uw trainingen voldoende vocht tot u neemt om de vochtbalans van uw lichaam weer op peil te krijgen.

Ook wordt er vaak gezegd dat veel koolhydraten goed zouden zijn voor hardlopers. Welnu het kopt dat pasta’s en andere koolhydraten een prettige brandstop zijn voor het lichaam om tijdens de trainingsarbeid te verbranden. Dus het is inderdaad aan te bevelen om koolhydraten op een juiste manier te gebruiken maar ook hier geld gewoon afwisseling. Ga niet alleen koolhydraten eten omdat u hardloopt maar kies voor een goede balans in uw voedingspatroon.

Hardlopen en een dieet kan prima samen als u gewoon gewicht wilt verliezen maar ook hier is voorzichtigheid geboden. Met hardlopen en zeker als beginnend hardloper zult u andere spieren ontwikkelen die voorheen minder ontwikkeld waren. Dit betekend voor uw gewicht dat u na verloop van tijd ook kunt aankomen omdat spieren gewoon zwaarder zijn dan vet. Laat u niet weerhouden door nog scherper op uw dieet te letten. Dit zal uiteindelijk van tijdelijke aard zijn en uiteindelijk verliest u gewoon gewicht door een uitgebalanceerde voeding en de combinatie van deze gezonde manier van sporten. Persoonlijk denk ik dat u met hardlopen alleen en een goede en afwisselende voeding al voldoende resultaat zal bereiken. KOrtom hArdlopen en voeding is en blijft voor een ieder persoonlijk.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorie├źn