Home ┬╗ HI-IT training als opstart na de zomervakantie
Training

HI-IT training als opstart na de zomervakantie

HI IT training

Je herkent het wellicht wel. Lekker op vakantie geweest en heerlijk ontspannen van het drukke leven. Maar het hardlopen even laten liggen? Nu je weer terug bent en weer wilt gaan beginnen valt het in het begin toch even tegen om de draad weer goed op te pakken. Omdat het lichaam is gewend geraakt aan de rustperiode heeft het nu eigenlijk een goede prikkel nodig om weer lekker actief te worden en je oude trainingsvorm weer snel op het oude niveau te krijgen. Hiervoor is de HI IT training uitermate geschikt.

HI-IT (high intensity interval training)

HI-IT is een interval trainingsvorm die is komen overwaaien uit Amerika en bij veel sportscholen al actief wordt beoefend. Het programma brengt je door zijn intensiteit snel weer op het oude niveau en is eenvoudig uit te oefenen. Het onderstaande trainingsvoorbeeld is direct toe te passen en de video’s geven een goed beeld van de training.

Begin eerst met een goede warming-up door 10 minuten te gaan joggen in een rustig tempo gevolgd door een aantal eenvoudige rekoefeningen. Je kunt hierna beginnen met een aantal oefeningen die je net niet maximaal uitvoert maar op 80% van je maximum. Voer 5-8 verschillende oefeningen uit van niet langer dan 2-3 minuten. Tussen elke nieuwe oefening hou je 2 minuten rust. Waarneer je klaar bent met de oefeningen ga je weer een 15 minuten uitlopen en ter afsluiting voer je opnieuw lichte rekoefeningen uit. De trainingsvorm is door verschillende inspanningsfysiologen onderzocht. Wanneer je deze trainingsvorm voor een maandje in je wekelijkse trainingen hebt ingevuld zul je merken dat je weer snel op je oude conditieniveau zit. Probeer de overige trainingen niet te richten op interval maar gewoon op de duur en pas dit maar 1x per week toe. Bekijk ook een goed parcours zoals bijvoorbeeld in het bos waar je gemakkelijk de oefeningen kunt uitvoeren.

Hier vindt u een goed voorbeeld van een HITT Workout

HITT Intervaltraining Advertorial

HITT INTERVALTRAINING

Tags

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorie├źn