Home » Leer in 30 seconden de juiste looptechniek (video)
Training

Leer in 30 seconden de juiste looptechniek (video)

loopstijl hardlopen

Een goede looptechniek is aan te leren maar vaak ook door bewust te ontdekken wat er fout gaat. Loopscholing oefeningen kunnen daadwerkelijk verschillende kleine onderdelen van jou stijl verbeteren en wanneer je dit wat langer volhoud en de verschillende oefeningen minimaal 2x per week blijft herhalen ga je een betere loophouding aannemen. Waarom het belangrijk is je bewust te zijn van jou loopstijl is dat er ook gedurende de intensiteit of duur van de trainingen blessures uit voort kunnen komen. Net als een goede warming-up en cooling-down adviseer ik dus ook om iedere week je loopscholing te blijven volhouden.

Binnen de atletiek waar ieder detail natuurlijk optimaal getraind wordt is loopscholing volledig geaccepteerd en voor aanvang van iedere training ook uitgevoerd om de individuele loopstijl continue te perfectioneren. Het gaat hier niet alleen om de afrol van de voet maar ook de gehele stand van het lichaam en bekken, beweging armen, beenhef voor en achter en nog veel meer.

Vanuit deze korte video een paar simpele tips voor jou individuele training:

  • Probeer het landen op de hak zoveel mogelijk te voorkomen aangezien de belasting je been hierbij het zwaarste is en bovendien je afrol vrij lang.
  • Loop altijd met je armen in een hoek van ongeveer 90 graden en beweeg in je ritme van je loop mee. (kadans)
  • Zorg ervoor dat je bij de landing een licht gebogen knie hebt. Loop eens rustiger om dit te analyseren.
  • Probeer je hakken nar je billen te krijgen. Hoe harder je loopt hoe hoger deze heffing.
  • Stap vlak voor het centrum van je middelpunt met been onder je heup.
  • Je stappen (afrol) moeten zacht (luister) en veerkrachtig zijn.
  • Probeer licht voorover te buigen wanneer je sneller gaat lopen. (actieve loophouding)

Tot slot: Probeer niet alles in 1x te verbeteren maar werk aan individuele onderdelen van je loophouding. Nogmaals wanneer je met individuele loopscholingsoefeningen deze gedachten traint zul je merken dat je gemakkelijker en soepeler gaat lopen met minder blessures.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorieën