Home ยป Sportschool Hilversum

Sportschool Hilversum

Als u op zoek bent naar een sportschool in Hilversum dan heeft u bij ons een overzicht van alle sportscholen en fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Hilversum

Een sportschool is een uitstekende toevoeging op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In combinatie met bv loopscholing is dit gelijk goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining en hardlopen kan uiteraard ook met heuveltraining desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier daarnaast juist versterkende oefeningen voor aanwenden. De intensiteit is vanzelf afhankelijk van uw trainingsschema en zal bovendien te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel lopers starten met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder blessures . Ook biedt de sportcentrum juist ook de gelegenheden om hier rustig de warming-up of de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool in Hilversum zal dit vast mogelijk zijn.

Loopband toepassen of niet

Regelmatig signaleren wij dat er joggers zijn die een letsel oplopen van het toepassen van een loopband op een sportschool. Dit kan zeer goed als deze banden niet juist zijn ingesteld. Let er dus overwegend op dat de loopband niet onder een helling staat. Dat is fundamenteel omdat je opnieuw te vaak tijdens een loop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heupgewrichten. Een loopband is uitstekend om op te hardlopen en zeker als het buitenshuis minder weer is dan doe je hier desondanks een uitstekende training. Vergeet niet dat het lopen op een zachte ondergrond zoals in het bos dus steeds nog het beste is. Wissel het joggen op een band daarna ook wat langer af met daarbij een duurloop in het bosland. Bekijk hieronder welke sportschool in Hilversum de kans heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland