Home ยป Sportschool Aerdenhout

Sportschool Aerdenhout

Als u zoekt naar een sportschool in Aerdenhout dan heeft u bij ons een overzicht van allemaal sportscholen en fitnesscentra waar je kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Aerdenhout

Een sportcentrum is een fijne aanvulling op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit zeker uitstekende training voor in de winterperiode. Hardlopen met krachttraining kan eenvoudig evenzo met heuveltraining maar heeft u wel een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier mede juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal bovendien te maken hebben met uw praktijk die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met hardlopen met krachttraining omdat ze worden nu juist sterker en krijgen minder spierblessures . Verder heeft de sportschool juist ook de gelegenheid om hier rustig de warming-up als ook de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool Aerdenhout zal dit zeker geoorloofd moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Meermaals horen we dat er lopers zijn die een blessure oplopen van het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan heel goed omdat deze loopbanden niet correct zijn afgesteld. Let daar dus speciaal op dat de band niet onder een hoek staat. Dat is doorslaggevend omdat je anderszins te veel onder een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een loopband is uitstekend om op te trainen en natuurlijk wanneer het buitenshuis minder weer is dan doe je hier desondanks een prima oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos eenvoudig permanent nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band achteraf ook wat langer af met eveneens een loop in het bosland. Kijk hier welke Sportschool Aerdenhout de ruimte heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland