Home ยป Sportschool Alkmaar

Sportschool Alkmaar

Als u op zoek bent naar een sportschool in Alkmaar dan ziet u bij ons een totaalbeeld van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Alkmaar

Een sportcentrum is een goede aanvulling op uw huidige rennen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten verbeteren voor zowel de benen, buik en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat gelijk goede training voor in de winterperiode. Krachttraining en hardlopen mag vanzelfsprekend ook met heuvel training desalniettemin heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier ook juist spierversterkende oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw schema en zal zeker te maken hebben met de belevenis die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder spierblessures . Bovendien heeft de sportschool juist ook de kans om hier rustig de warming up en de cooling down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool Alkmaar zal dit echt mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Meermaals horen we dat er lopers bestaan die een spierblessure opdoen van het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan heel goed want deze loopbanden niet lekker zijn afgesteld. Let er dus voornamelijk op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is beslissend omdat je anderszins te veel bij een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als de heup. Een loopband is perfect om op te hardlopen en ook wanneer het buiten slechter weer is dan doe je hier uiteindelijk een goede training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde ondergrond zoals in het bos vanzelfsprekend doorlopend nog het beste is. Wissel het lopen op een band dan wel wat meer af met eveneens een loop in het bos. Bekijk hier welke Sportschool Alkmaar de tijd heeft om op een loopband te hardlopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland