Home ยป Sportschool Amsterdam

Sportschool Amsterdam

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Amsterdam dan heeft u bij ons een lijst van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar je kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Amsterdam

Een sportcentrum is een uitstekende aanvulling op uw huidige rennen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bv loopscholing is dat zeker goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining en hardlopen mag vanzelfsprekend evenzo met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier zeker juist spier oefeningen voor aanwenden. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal mede te maken hebben met uw ervaring die u heeft met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met hardlopen met krachttraining want ze worden nu juist sterker en hebben minder last van spierblessures . Bovendien heeft de sportcentrum ook de gelegenheden om hier beheerst de warming-up of de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool Amsterdam zal dit pertinent geoorloofd moeten zijn.

Loopband nemen of niet

Veelvuldig horen wij dat er joggers zijn die een blessure oplopen vanwege het gebruik van een loopband in een sportcentrum. Dit kan erg goed want deze loopbanden niet correct zijn afgesteld. Let daar daarom vooral op dat de band niet onder een helling staat. Dat is fundamenteel omdat je opnieuw te veel tijdens een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heupgewrichten. Een band is goed om op te hardlopen en zeker wanneer het buitenshuis minder weer is dan doe je hier desondanks een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het joggen op een minder harde ondergrond zoals in het bos logisch altijd nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband daarna ook wat meer af met voorts een duurloop in het bosland. Bekijk hier welke Sportschool Amsterdam de gelegenheid heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland