Home ยป Sportschool Assendelft

Sportschool Assendelft

Als u zoekt naar een sportschool in Assendelft dan ziet u hieronder een lijst van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Assendelft

Een sportschool is een fijne toevoeging op uw huidige rennen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit zeker goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining mag uiteraard ook met heuveltraining desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier mede juist spier oefeningen voor benutten. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw trainingsschema en zal verder te maken hebben met uw routine die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder last van spierblessures . Overigens heeft de sportcentrum juist ook de kans om hier rustig de warming up en de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool in Assendelft zal dit echt geoorloofd zijn.

Loopband gebruiken of niet

Vaak horen wij dat er hardlopers bestaan die een spierblessure oplopen van het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan zeer goed als deze loopbanden niet passend zijn ingesteld. Let daar dus voornamelijk op dat de loopband niet onder een helling staat. Dat is fundamenteel aangezien je anders te veel onder een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een loopband is prima om op te hardlopen en zeker als het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier uiteindelijk een prima oefening. Vergeet niet dat het lopen op een zachte onderlaag zoals in het bos vanzelf altijd nog het beste is. Wissel het joggen op een band dan toch wat meer af met eveneens een duurloop in het bos. Kijk hieronder welke Sportschool Assendelft de ruimte heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland