Home ยป Sportschool Avenhorn

Sportschool Avenhorn

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Avenhorn dan vindt u hieronder een lijst van allemaal sportscholen en fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Avenhorn

Een sportschool is een uitstekende uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de spierkracht verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en billen. In combinatie met bv loopscholing is dit zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining en hardlopen kan vanzelfsprekend ook met heuveltraining echter heeft u wel een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier tevens juist spierversterkende oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is allicht afhankelijk van uw trainingsschema en zal ook te maken hebben met uw ervaring die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers starten met krachttraining want ze worden nu juist krachtiger en hebben minder last van spierblessures . Ook biedt de sportschool ook de kans om hier beheerst de warming up en de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij iedere loopschool Avenhorn zal dit heus mogelijk zijn.

Loopband aanwenden of niet

Meermaals signaleren wij dat er hardlopers bestaan die een blessure opdoen door het gebruik van een loopband in een sportschool. Dit kan heel goed want deze banden niet goed zijn ingesteld. Let er daarom voornamelijk op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is beslissend aangezien je anderszins te veel bij een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heup. Een band is perfect om op te hardlopen en natuurlijk als het buitenshuis minder weer is dan doe je hier toch een uitstekende training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos zeker constant nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band daarna wel wat meer af met voorts een loop in het bos. Kijk hieronder welke Sportschool Avenhorn de ruimte heeft om op een band te lopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland