Home ยป Sportschool Beverwijk

Sportschool Beverwijk

Indien u op zoek bent naar een sportschool in Beverwijk dan heeft u hieronder een uiteenzetting van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Beverwijk

Een sportcentrum is een uitstekende toevoeging op uw huidige lopen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining kan allicht ook met heuvel training maar heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier tevens juist spier oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal bovendien te maken hebben met de ervaring die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining want ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder blessures . Ook biedt de sportschool ook de ruimte om hier rustig de warming up of de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool Beverwijk zal dit beslist mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Regelmatig signaleren we dat er lopers zijn die een spierklachten opdoen vanwege het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan erg goed als deze banden niet passend zijn ingesteld. Let er daarom vooral op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is kritiek omdat je opnieuw te vaak bij een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als de heup. Een loopband is prima om op te hardlopen en natuurlijk indien het buiten slechter weer is dan doe je hier ook een prima training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde ondergrond zoals in het bos vanzelf constant nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband dan toch wat langer af met voorts een duurloop in het bosland. Kijk hieronder welke sportschool in Beverwijk de plek heeft om op een band te lopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland