Home » Sportschool Blaricum

Sportschool Blaricum

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Blaricum dan vindt u bij ons een uiteenzetting van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Blaricum

Een sportcentrum is een goede toevoeging op uw huidige lopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit zeker uitstekende training voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag uiteraard evenzo met heuvel training maar heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier daarnaast juist spierversterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal zeker te maken hebben met uw praktijk die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder last van spierblessures . Overigens heeft de sportschool ook de mogelijkheid om hier rustig de warming-up en de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool in Blaricum zal dit vast geoorloofd zijn.

Loopband nemen of niet

Regelmatig signaleren wij dat er hardlopers bestaan die een spierklachten opdoen door het gebruik van een loopband in een sportcentrum. Dit kan heel goed want deze banden niet goed zijn afgesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is cruciaal aangezien je anders te vaak onder een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als ook de heupgewrichten. Een band is prachtig om op te trainen en ook indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier uiteindelijk een uitstekende training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos eenvoudig altijd nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band vervolgens toch wat meer af met ook een duurloop in het bosland. Bekijk hier welke sportschool in Blaricum de plek heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland