Home ยป Sportschool Buitenkaag

Sportschool Buitenkaag

Als u zoekt naar een sportschool in Buitenkaag dan vindt u hieronder een rapportage van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Buitenkaag

Een sportcentrum is een juiste aanvulling op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining en hardlopen mag dus zowel met heuvel training maar heeft u wel een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier ook juist versterkende oefeningen voor toepassen. De intensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal wel te maken hebben met uw praktijk die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers starten met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder last van spierblessures . Overigens biedt de sportcentrum juist ook de plaats om hier beheerst de warming-up of de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool in Buitenkaag zal dit absoluut geoorloofd zijn.

Loopband nemen of niet

Frequent horen we dat er joggers bestaan die een blessure oplopen van het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan erg goed omdat deze banden niet goed zijn afgesteld. Let er dus overwegend op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is doorslaggevend omdat je opnieuw te veel onder een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heup. Een band is uitstekend om op te hardlopen en absoluut indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier ook een goede oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos natuurlijk permanent nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband dan ook wat langer af met ook een duurloop in het bos. Kijk hier welke Sportschool Buitenkaag de ruimte heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland