Home ยป Sportschool Bussum

Sportschool Bussum

Als u op zoek bent naar een sportschool in Bussum dan ziet u bij ons een totaalbeeld van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen bij een sportschool Bussum

Een sportschool is een uitstekende aanvulling op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de benen, buik en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining mag uiteraard zowel met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier daarnaast juist spier oefeningen voor aanwenden. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw trainingsschema en zal daarnaast te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers starten met hardlopen met krachttraining want ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder spierblessures . Ook biedt de sportcentrum juist ook de tijd om hier beheerst de warming up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool in Bussum zal dit zeker mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Frequent signaleren we dat er joggers zijn die een spierblessure opdoen met het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed als deze loopbanden niet goed zijn ingesteld. Let er daarom vooral op dat de band niet onder een helling staat. Dit is cruciaal omdat je anders te vaak tijdens een duurloop je scheenbeen spieren gaat belasten als de heup. Een band is uitstekend om op te trainen en ook wanneer het buiten slechter weer is dan doe je hier desondanks een prima training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos zeker altijd nog het beste is. Wissel het joggen op een band achteraf toch wat meer af met tevens een duurloop in het bosland. Kijk hier welke sportschool in Bussum de gelegenheid heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland