Home ยป Sportschool Castricum

Sportschool Castricum

Als u op zoek bent naar een sportschool in Castricum dan heeft u bij ons een totaalbeeld van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Castricum

Een sportcentrum is een goede uitbreiding op uw huidige lopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In samenspel met bv loopscholing is dit gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag vanzelfsprekend evenzo met heuveltraining echter heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier tevens juist spier oefeningen voor aanwenden. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal wel te maken hebben met de routine die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers starten met krachttraining en hardlopen want ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder spierblessures . Bovendien heeft de sportschool ook de ruimte om hier beheerst de warming-up als ook de cooling down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Castricum zal dit dus mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Vaak horen wij dat er joggers zijn die een spierblessure oplopen van het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed want deze banden niet passend zijn ingesteld. Let daar daarom speciaal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is belangrijk omdat je anderszins te vaak onder een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als de heupgewrichten. Een loopband is perfect om op te hardlopen en ook als het buiten slechter weer is dan doe je hier uiteindelijk een goede training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos vanzelfsprekend doorlopend nog het beste is. Wissel het lopen op een band daarna ook wat langer af met eveneens een duurloop in het bosland. Kijk hieronder welke sportschool in Castricum de mogelijkheid heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland