Home ยป Sportschool De Kwakel

Sportschool De Kwakel

Indien u op zoek bent naar een sportschool in De Kwakel dan heeft u bij ons een lijst van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining binnen een sportschool De Kwakel

Een sportcentrum is een juiste uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat gelijk goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining en hardlopen mag natuurlijk ook met heuveltraining maar heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier wel juist spier oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal zeker te maken hebben met uw ervaring die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining want ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder last van blessures . Daarnaast heeft de sportcentrum juist ook de plaats om hier beheerst de warming-up en de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool in De Kwakel zal dit pertinent mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Meermaals signaleren we dat er lopers bestaan die een letsel oplopen wegens het toepassen van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed als deze loopbanden niet correct zijn ingesteld. Let daar daarom speciaal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is belangrijk omdat je opnieuw te vaak gedurende een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als ook de heup. Een band is prachtig om op te hardlopen en ook als het buiten minder weer is dan doe je hier uiteindelijk een prima training. Vergeet niet dat het lopen op een zachte onderlaag zoals in het bos vanzelfsprekend permanent nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband daarna toch wat meer af met voorts een duurloop in het bosland. Kijk hieronder welke Sportschool De Kwakel de gelegenheid heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland