Home ยป Sportschool Den Ilp

Sportschool Den Ilp

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Den Ilp dan ziet u hieronder een overzicht van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Den Ilp

Een sportschool is een juiste uitbreiding op uw huidige rennen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit een goede training voor in de winterperiode. Hardlopen met krachttraining mag natuurlijk zowel met heuveltraining desalniettemin heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier mede juist versterkende oefeningen voor benutten. De intensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal mede te maken hebben met uw ervaring die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder blessures . Bovendien heeft de sportcentrum juist ook de gelegenheid om hier rustig de warming up en de cooling down op een loopband te beeindigen. Bij iedere loopschool in Den Ilp zal dit veilig geoorloofd moeten zijn.

Loopband nemen of niet

Menigmaal horen wij dat er hardlopers zijn die een spierblessure krijgen bij het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed want deze banden niet goed zijn afgesteld. Let er daarom bovenal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is belangrijk aangezien je opnieuw te veel bij een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een band is uitstekend om op te trainen en vanzelfsprekend indien het buiten minder weer is dan doe je hier toch een goede training. Vergeet niet dat het joggen op een minder harde ondergrond zoals in het bos dus steeds nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband daarna toch wat meer af met tevens een duurloop in het bosland. Kijk hier welke sportschool in Den Ilp de ruimte heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland