Home ยป Sportschool Diemen

Sportschool Diemen

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Diemen dan vindt u bij ons een totaalbeeld van allemaal sportscholen en fitnesscentra waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen binnen een sportschool Diemen

Een sportschool is een juiste uitbreiding op uw huidige lopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de benen, buik en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit een goede training voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag allicht evenzo met heuveltraining echter heeft u ook een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier tevens juist spier oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw schema en zal ook te maken hebben met uw belevenis die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met hardlopen met krachttraining omdat ze worden nu juist krachtiger en krijgen minder last van spierblessures . Overigens heeft de sportcentrum ook de kans om hier rustig de warming-up als ook de cooling down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Diemen zal dit immers geoorloofd moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Frequent signaleren we dat er lopers bestaan die een blessure krijgen met het gebruik van een loopband in een sportschool. Dit kan zeer goed als deze banden niet juist zijn afgesteld. Let daar daarom voornamelijk op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is beslissend omdat je anders te vaak gedurende een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heup. Een band is uitstekend om op te trainen en vanzelfsprekend als het buiten minder weer is dan doe je hier toch een prima training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos vanzelfsprekend doorlopend nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband daarna wel wat langer af met eveneens een duurloop in het bos. Kijk hier welke Sportschool Diemen de plek heeft om op een loopband te hardlopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland