Home ยป Sportschool Egmond aan den Hoef

Sportschool Egmond aan den Hoef

Indien u zoekt naar een sportschool in Egmond aan den Hoef dan heeft u bij ons een staatje van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen binnen een sportschool Egmond aan den Hoef

Een sportschool is een uitstekende aanvulling op uw huidige rennen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buik en billen. In combinatie met bv loopscholing is dat gelijk uitstekende training voor in de winter. Krachttraining mag eenvoudig ook met heuveltraining maar heeft u ook een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier ook juist spierversterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal ook te maken hebben met uw belevenis die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met hardlopen met krachttraining omdat ze worden nu juist krachtiger en hebben minder spierblessures . Ook heeft de sportschool juist ook de gelegenheden om hier beheerst de warming up of de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool in Egmond aan den Hoef zal dit zeker mogelijk zijn.

Loopband nemen of niet

Vaak horen we dat er lopers bestaan die een letsel krijgen met het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed omdat deze banden niet juist zijn ingesteld. Let daar dus juist op dat de loopband niet onder een helling staat. Dat is kritiek aangezien je opnieuw te veel gedurende een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een loopband is prachtig om op te hardlopen en absoluut als het buiten minder weer is dan doe je hier sowieso een goede training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos vanzelf voortdurend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band achteraf wel wat meer af met voorts een duurloop in het bos. Kijk hieronder welke sportschool in Egmond aan den Hoef de kans heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland