Home ยป Sportschool Egmond aan Zee

Sportschool Egmond aan Zee

Als u zoekt naar een sportschool in Egmond aan Zee dan vindt u bij ons een lijst van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Egmond aan Zee

Een sportcentrum is een goede uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bv loopscholing is dit een uitstekende training voor in de winterperiode. Hardlopen met krachttraining kan natuurlijk zowel met heuveltraining desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier tevens juist spierversterkende oefeningen voor aanwenden. De intensiteit is allicht afhankelijk van uw trainingsschema en zal wel te maken hebben met de belevenis die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers starten met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder spierblessures . Daarnaast biedt de sportschool juist ook de gelegenheid om hier beheerst de warming-up en de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool Egmond aan Zee zal dit dus mogelijk moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Menigmaal horen wij dat er hardlopers zijn die een letsel krijgen bij het toepassen van een loopband op een sportcentrum. Dit kan zeer goed als deze loopbanden niet goed zijn ingesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is bepalend aangezien je opnieuw te veel tijdens een duurloop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heupgewrichten. Een loopband is goed om op te hardlopen en vanzelfsprekend indien het buiten minder weer is dan doe je hier immers een prima oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos uiteraard steeds nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band dan wel wat meer af met daarbij een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke sportschool in Egmond aan Zee de ruimte heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland