Home ยป Sportschool Enkhuizen

Sportschool Enkhuizen

Indien u op zoek bent naar een sportschool in Enkhuizen dan vindt u hieronder een totaalbeeld van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Enkhuizen

Een sportcentrum is een uitstekende aanvulling op uw huidige lopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat een uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining kan allicht ook met heuvel training echter heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier mede juist versterkende oefeningen voor aanwenden. De trainingsintensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal ook te maken hebben met uw ervaring die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder blessures . Verder biedt de sportcentrum ook de gelegenheden om hier rustig de warming-up of de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Enkhuizen zal dit veilig mogelijk moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Menigmaal signaleren wij dat er joggers zijn die een letsel oplopen wegens het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan heel goed want deze banden niet correct zijn ingesteld. Let er dus overwegend op dat de band niet onder een helling staat. Dit is beslissend omdat je anderszins te veel gedurende een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een loopband is perfect om op te hardlopen en absoluut indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier evengoed een prima oefening. Vergeet niet dat het lopen op een zachte onderlaag zoals in het bos natuurlijk voortdurend nog het beste is. Wissel het joggen op een band vervolgens wel wat langer af met eveneens een loop in het bos. Bekijk hieronder welke sportschool in Enkhuizen de tijd heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland