Home ยป Sportschool Heiloo

Sportschool Heiloo

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Heiloo dan vindt u hieronder een rapportage van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Heiloo

Een sportschool is een fijne aanvulling op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining kan allicht evenzo met heuvel training echter heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier mede juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw trainingsschema en zal mede te maken hebben met uw routine die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met krachttraining want ze worden nu juist sterker en hebben minder spierblessures . Overigens heeft de sportschool juist ook de gelegenheid om hier beheerst de warming up als ook de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij iedere loopschool Heiloo zal dit zeker geoorloofd zijn.

Loopband aanwenden of niet

Regelmatig signaleren wij dat er joggers zijn die een spierklachten krijgen van het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan heel goed als deze banden niet lekker zijn afgesteld. Let daar daarom overwegend op dat de band niet onder een helling staat. Dat is kritiek aangezien je anders te veel tijdens een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heupgewrichten. Een band is uitstekend om op te trainen en beslist indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier wel een uitstekende training. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos uiteraard doorlopend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band daarna toch wat langer af met tevens een duurloop in het bos. Kijk hieronder welke Sportschool Heiloo de ruimte heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland