Home ยป Sportschool Hoorn

Sportschool Hoorn

Als u zoekt naar een sportschool in Hoorn dan ziet u bij ons een staatje van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar je kunt sporten.

Krachttraining binnen een sportschool Hoorn

Een sportcentrum is een fijne aanvulling op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de benen, buik en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dat een uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining kan dus ook met heuveltraining desalniettemin heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier tevens juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal daarnaast te maken hebben met de praktijk die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met hardlopen met krachttraining want ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder blessures . Daarnaast heeft de sportschool ook de gelegenheden om hier beheerst de warming up en de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool Hoorn zal dit absoluut mogelijk zijn.

Loopband gebruiken of niet

Frequent horen wij dat er hardlopers bestaan die een letsel oplopen vanwege het toepassen van een loopband op een sportcentrum. Dit kan zeer goed want deze banden niet lekker zijn ingesteld. Let daar daarom juist op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is cruciaal omdat je anderszins te vaak tijdens een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een band is prachtig om op te hardlopen en zeker wanneer het buitenshuis minder weer is dan doe je hier wel een prima oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos logisch voortdurend nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband dan ook wat langer af met voorts een loop in het bos. Bekijk hier welke Sportschool Hoorn de kans heeft om op een loopband te hardlopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland