Home ยป Sportschool Huizen

Sportschool Huizen

Als u op zoek bent naar een sportschool in Huizen dan vindt u bij ons een totaalbeeld van alle sportscholen en fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Huizen

Een sportschool is een goede uitbreiding op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining kan dus ook met heuveltraining echter heeft u wel een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier ook juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal daarnaast te maken hebben met de routine die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist sterker en hebben minder last van spierblessures . Verder heeft de sportschool juist ook de ruimte om hier rustig de warming up of de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool in Huizen zal dit vast mogelijk zijn.

Loopband nemen of niet

Meermaals horen wij dat er joggers zijn die een letsel krijgen wegens het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan heel goed want deze loopbanden niet precies zijn afgesteld. Let er dus overwegend op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is bepalend aangezien je anders te veel gedurende een duurloop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heup. Een loopband is prima om op te trainen en vanzelfsprekend wanneer het buiten slechter weer is dan doe je hier ongetwijfeld een goede oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos natuurlijk doorlopend nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband daarna toch wat meer af met voorts een loop in het bosland. Kijk hieronder welke Sportschool Huizen de ruimte heeft om op een band te lopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland