Home ยป Sportschool Ijmuiden

Sportschool Ijmuiden

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Ijmuiden dan heeft u hieronder een rapportage van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar je kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining bij een sportschool Ijmuiden

Een sportcentrum is een goede aanvulling op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buikspieren en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit zeker uitstekende training voor in de winterperiode. Krachttraining kan allicht evenzo met heuvel training echter heeft u wel een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier wel juist spierversterkende oefeningen voor gebruiken. De intensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal verder te maken hebben met uw routine die u heeft met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden nu juist krachtiger en hebben minder last van blessures . Daarnaast heeft de sportschool ook de kans om hier rustig de warming up en de cooling down op een loopband te beeindigen. Bij iedere loopschool in Ijmuiden zal dit echt mogelijk moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Meermaals horen wij dat er joggers bestaan die een blessure opdoen bij het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan heel goed omdat deze banden niet lekker zijn afgesteld. Let er dus vooral op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is beslissend omdat je opnieuw te veel gedurende een loop je scheenbeen spieren zult belasten als de heup. Een loopband is perfect om op te trainen en zeker als het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier zeker een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos uiteraard constant nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband dan ook wat meer af met eveneens een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke Sportschool Ijmuiden de kans heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland