Home ยป Sportschool Ilpendam

Sportschool Ilpendam

Als u op zoek bent naar een sportschool in Ilpendam dan ziet u bij ons een uiteenzetting van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen bij een sportschool Ilpendam

Een sportschool is een fijne toevoeging op uw huidige hardlopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In combinatie met bv loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining en hardlopen mag dus evenzo met heuveltraining maar heeft u ook een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier ook juist versterkende oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw schema en zal eveneens te maken hebben met uw belevenis die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining want ze worden nu juist sterker en krijgen minder spierblessures . Daarnaast heeft de sportschool juist ook de mogelijkheid om hier rustig de warming up als ook de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool in Ilpendam zal dit dus mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Regelmatig horen we dat er hardlopers zijn die een blessure opdoen van het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan zeer goed want deze banden niet juist zijn afgesteld. Let daar daarom bovenal op dat de loopband niet onder een helling staat. Dat is beslissend omdat je opnieuw te veel gedurende een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als de heup. Een band is prima om op te hardlopen en beslist als het buiten minder weer is dan doe je hier desalniettemin een prima oefening. Vergeet niet dat het lopen op een minder harde ondergrond zoals in het bos natuurlijk doorlopend nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband daarna toch wat meer af met eveneens een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke Sportschool Ilpendam de ruimte heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland