Home ยป Sportschool Katwoude

Sportschool Katwoude

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Katwoude dan ziet u hieronder een lijst van alle sportscholen en fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Katwoude

Een sportcentrum is een goede uitbreiding op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten optimaliseren voor zowel de benen, buik en billen. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dat gelijk uitstekende training voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag uiteraard evenzo met heuvel training desalniettemin heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier ook juist spier oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw trainingsschema en zal evenzo te maken hebben met uw routine die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers starten met krachttraining en hardlopen want ze worden nu juist krachtiger en krijgen minder last van spierblessures . Overigens heeft de sportschool juist ook de tijd om hier rustig de warming-up en de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool in Katwoude zal dit dus geoorloofd moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Meermaals signaleren we dat er hardlopers bestaan die een letsel krijgen met het gebruik van een loopband in een sportcentrum. Dit kan heel goed want deze banden niet correct zijn afgesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is essentieel omdat je opnieuw te veel gedurende een loop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een loopband is perfect om op te hardlopen en natuurlijk als het buiten slechter weer is dan doe je hier desalniettemin een uitstekende training. Vergeet niet dat het hardlopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos vanzelfsprekend steeds nog het beste is. Wissel het lopen op een band daarna ook wat langer af met voorts een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke Sportschool Katwoude de tijd heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland