Home ยป Sportschool Koog aan de Zaan

Sportschool Koog aan de Zaan

Als u op zoek bent naar een sportschool in Koog aan de Zaan dan heeft u bij ons een staatje van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen bij een sportschool Koog aan de Zaan

Een sportschool is een juiste uitbreiding op uw huidige rennen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit zeker goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining mag vanzelfsprekend zowel met heuvel training desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier toch juist versterkende oefeningen voor benutten. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal verder te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen omdat ze worden nu juist krachtiger en hebben minder blessures . Verder biedt de sportcentrum ook de gelegenheid om hier beheerst de warming-up en de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool Koog aan de Zaan zal dit immers geoorloofd zijn.

Loopband gebruiken of niet

Veelvuldig signaleren wij dat er lopers bestaan die een spierblessure krijgen door het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed want deze banden niet goed zijn afgesteld. Let er daarom bovenal op dat de loopband niet onder een helling staat. Dit is belangrijk omdat je opnieuw te vaak gedurende een loop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heupgewrichten. Een band is uitstekend om op te hardlopen en ook als het buitenshuis minder weer is dan doe je hier ongetwijfeld een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het joggen op een minder harde ondergrond zoals in het bos zeker voortdurend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band dan wel wat langer af met eveneens een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke Sportschool Koog aan de Zaan de mogelijkheid heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland