Home ยป Sportschool Krommenie

Sportschool Krommenie

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Krommenie dan ziet u bij ons een totaalbeeld van alle sportscholen en fitnesscentra waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Krommenie

Een sportschool is een juiste aanvulling op uw huidige rennen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de spierkracht optimaliseren voor zowel de benen, buik en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat een uitstekende training voor in de winterperiode. Krachttraining en hardlopen kan natuurlijk zowel met heuvel training desalniettemin heeft u wel een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier toch juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal wel te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met krachttraining en hardlopen omdat ze worden nu juist krachtiger en krijgen minder blessures . Ook biedt de sportschool ook de tijd om hier rustig de warming-up of de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool Krommenie zal dit zeker mogelijk moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Frequent signaleren wij dat er hardlopers bestaan die een spierklachten opdoen wegens het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan zeer goed omdat deze loopbanden niet correct zijn ingesteld. Let daar dus voornamelijk op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is bepalend omdat je anderszins te veel onder een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als de heupgewrichten. Een band is prachtig om op te trainen en natuurlijk als het buiten minder weer is dan doe je hier uiteindelijk een prima training. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos vanzelfsprekend constant nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band daarna toch wat meer af met voorts een loop in het bosland. Kijk hieronder welke Sportschool Krommenie de mogelijkheid heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland