Home ยป Sportschool Lutjebroek

Sportschool Lutjebroek

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Lutjebroek dan vindt u bij ons een lijst van alle sportscholen en fitnessscholen waar je kunt sporten.

Krachttraining bij een sportschool Lutjebroek

Een sportschool is een juiste aanvulling op uw huidige lopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit een uitstekende training voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag uiteraard evenzo met heuvel training maar heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier tevens juist spier oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw schema en zal ook te maken hebben met de routine die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining want ze worden hierdoor juist sterker en krijgen minder spierblessures . Overigens heeft de sportschool ook de gelegenheid om hier beheerst de warming up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool Lutjebroek zal dit vast geoorloofd moeten zijn.

Loopband nemen of niet

Regelmatig signaleren wij dat er joggers bestaan die een blessure oplopen wegens het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan heel goed want deze banden niet goed zijn afgesteld. Let er daarom overwegend op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is bepalend omdat je anderszins te veel onder een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als de heupgewrichten. Een band is prima om op te trainen en ook indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier bepaald een goede oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos eenvoudig constant nog het beste is. Wissel het joggen op een band daarna ook wat langer af met voorts een duurloop in het bosland. Bekijk hieronder welke Sportschool Lutjebroek de mogelijkheid heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland