Home ยป Sportschool Medemblik

Sportschool Medemblik

Indien u op zoek bent naar een sportschool in Medemblik dan heeft u bij ons een overzicht van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining bij een sportschool Medemblik

Een sportcentrum is een uitstekende uitbreiding op uw huidige rennen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de spierkracht optimaliseren voor zowel de beenspieren, buikspieren en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat gelijk goede training voor in de winter. Krachttraining mag natuurlijk ook met heuveltraining maar heeft u wel een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier wel juist versterkende oefeningen voor toepassen. De intensiteit is zeker afhankelijk van uw trainingsschema en zal daarnaast te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel hardlopers starten met hardlopen met krachttraining want ze worden nu juist krachtiger en krijgen minder last van spierblessures . Ook heeft de sportcentrum ook de mogelijkheid om hier rustig de warming-up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool in Medemblik zal dit veilig mogelijk moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Vaak horen wij dat er joggers bestaan die een spierblessure oplopen door het toepassen van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed omdat deze loopbanden niet correct zijn ingesteld. Let daar dus bovenal op dat de band niet onder een hoek staat. Dit is cruciaal omdat je anderszins te veel gedurende een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als de heup. Een loopband is uitstekend om op te hardlopen en vanzelfsprekend als het buitenshuis minder weer is dan doe je hier uiteindelijk een prima oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een minder harde onderlaag zoals in het bos uiteraard constant nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband achteraf toch wat langer af met eveneens een loop in het bosland. Bekijk hier welke sportschool in Medemblik de mogelijkheid heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland