Home ยป Sportschool Midwoud

Sportschool Midwoud

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Midwoud dan vindt u bij ons een overzicht van alle sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Midwoud

Een sportschool is een uitstekende uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In combinatie met bv loopscholing is dit een goede training voor in de winter. Krachttraining kan eenvoudig ook met heuveltraining desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier daarnaast juist versterkende oefeningen voor gebruiken. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal evenzo te maken hebben met de belevenis die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden nu juist sterker en hebben minder last van spierblessures . Verder heeft de sportcentrum juist ook de gelegenheid om hier beheerst de warming-up als ook de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Midwoud zal dit immers mogelijk moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Menigmaal horen wij dat er hardlopers bestaan die een spierblessure oplopen vanwege het toepassen van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed omdat deze loopbanden niet lekker zijn ingesteld. Let er dus bovenal op dat de band niet onder een helling staat. Dat is kritiek omdat je anderszins te veel gedurende een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een loopband is prachtig om op te hardlopen en beslist als het buiten slechter weer is dan doe je hier bepaald een uitstekende training. Vergeet niet dat het lopen op een zachte onderlaag zoals in het bos zeker doorlopend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband daarna wel wat langer af met daarbij een loop in het bos. Bekijk hier welke Sportschool Midwoud de gelegenheid heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland