Home ยป Sportschool Monnickendam

Sportschool Monnickendam

Als u zoekt naar een sportschool in Monnickendam dan ziet u bij ons een lijst van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining binnen een sportschool Monnickendam

Een sportcentrum is een uitstekende uitbreiding op uw huidige rennen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dat gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining kan natuurlijk zowel met heuveltraining maar heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier mede juist versterkende oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw trainingsschema en zal bovendien te maken hebben met uw routine die u heeft met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining want ze worden hierdoor juist sterker en hebben minder blessures . Ook biedt de sportcentrum ook de mogelijkheid om hier rustig de warming up als ook de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Monnickendam zal dit vanzelfsprekend mogelijk moeten zijn.

Loopband nemen of niet

Vaak signaleren wij dat er hardlopers bestaan die een letsel opdoen met het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan heel goed omdat deze banden niet precies zijn afgesteld. Let daar daarom overwegend op dat de band niet onder een hoek staat. Dit is essentieel omdat je anderszins te veel tijdens een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als ook de heupgewrichten. Een loopband is perfect om op te hardlopen en ook als het buiten slechter weer is dan doe je hier immers een uitstekende training. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos uiteraard permanent nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband vervolgens wel wat meer af met daarbij een loop in het bosland. Kijk hier welke Sportschool Monnickendam de mogelijkheid heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland