Home ยป Sportschool Nederhorst Den Berg

Sportschool Nederhorst Den Berg

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Nederhorst Den Berg dan vindt u hieronder een rapportage van alle sportscholen en fitnesscentra waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Nederhorst Den Berg

Een sportcentrum is een fijne toevoeging op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool de krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en billen. In combinatie met bv loopscholing is dat gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winterperiode. Hardlopen met krachttraining kan allicht ook met heuveltraining echter heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier wel juist spier oefeningen voor gebruiken. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw trainingsschema en zal zeker te maken hebben met uw routine die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel hardlopers beginnen met hardlopen met krachttraining want ze worden nu juist sterker en hebben minder last van spierblessures . Bovendien heeft de sportcentrum ook de tijd om hier beheerst de warming up en de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool Nederhorst Den Berg zal dit absoluut geoorloofd moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Frequent horen wij dat er hardlopers zijn die een spierklachten opdoen met het gebruik van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed omdat deze banden niet correct zijn ingesteld. Let daar daarom bovenal op dat de band niet onder een hoek staat. Dat is doorslaggevend aangezien je opnieuw te veel tijdens een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een band is uitstekend om op te hardlopen en natuurlijk als het buiten minder weer is dan doe je hier zeker een prima oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos vanzelfsprekend steeds nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband vervolgens toch wat meer af met eveneens een duurloop in het bos. Kijk hieronder welke Sportschool Nederhorst Den Berg de potentie heeft om op een loopband te hardlopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland