Home ยป Sportschool Oudeschild

Sportschool Oudeschild

Indien u zoekt naar een sportschool in Oudeschild dan ziet u bij ons een totaalbeeld van alle sportscholen en fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen binnen een sportschool Oudeschild

Een sportcentrum is een goede toevoeging op uw huidige lopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de beenspieren, buik en billen. In combinatie met bv loopscholing is dat een goede training voor in de winterperiode. Krachttraining kan eenvoudig zowel met heuvel training maar heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier zeker juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw schema en zal wel te maken hebben met uw belevenis die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met hardlopen met krachttraining omdat ze worden nu juist sterker en hebben minder spierblessures . Verder biedt de sportcentrum ook de mogelijkheid om hier rustig de warming-up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool in Oudeschild zal dit ook geoorloofd zijn.

Loopband nemen of niet

Meermaals horen we dat er joggers bestaan die een letsel oplopen door het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan zeer goed als deze banden niet lekker zijn ingesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is cruciaal omdat je anders te veel gedurende een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een band is perfect om op te hardlopen en ook als het buiten slechter weer is dan doe je hier sowieso een prima training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos uiteraard altijd nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband vervolgens toch wat langer af met ook een duurloop in het bosland. Bekijk hieronder welke Sportschool Oudeschild de plek heeft om op een band te hardlopen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland