Home ยป Sportschool Overveen

Sportschool Overveen

Indien u zoekt naar een sportschool in Overveen dan vindt u hieronder een totaalbeeld van alle sportscholen en fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining in een sportschool Overveen

Een sportschool is een juiste uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dit gelijk uitstekende training voor in de winterperiode. Krachttraining kan vanzelfsprekend ook met heuvel training maar heeft u ook een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier ook juist spier oefeningen voor benutten. De intensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal mede te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder blessures . Overigens biedt de sportschool ook de gelegenheden om hier beheerst de warming up en de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool Overveen zal dit pertinent mogelijk moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Meermaals horen wij dat er joggers bestaan die een letsel krijgen van het toepassen van een loopband op een sportcentrum. Dit kan heel goed want deze banden niet passend zijn ingesteld. Let daar daarom bovenal op dat de band niet onder een helling staat. Dit is bepalend omdat je opnieuw te veel onder een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een band is perfect om op te trainen en ook als het buiten slechter weer is dan doe je hier ongetwijfeld een goede oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte onderlaag zoals in het bos logisch doorlopend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een loopband achteraf toch wat langer af met daarbij een loop in het bos. Kijk hieronder welke Sportschool Overveen de gelegenheid heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland