Home ยป Sportschool Purmerend

Sportschool Purmerend

Wanneer u zoekt naar een sportschool in Purmerend dan vindt u bij ons een uiteenzetting van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen in een sportschool Purmerend

Een sportschool is een goede toevoeging op uw huidige hardlopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de benen, buik en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining mag vanzelfsprekend zowel met heuveltraining echter heeft u ook een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier mede juist spierversterkende oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal zeker te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder last van blessures . Verder heeft de sportcentrum juist ook de gelegenheid om hier beheerst de warming-up als ook de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Purmerend zal dit immers geoorloofd zijn.

Loopband toepassen of niet

Menigmaal signaleren wij dat er hardlopers zijn die een spierklachten oplopen wegens het gebruik van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed omdat deze loopbanden niet passend zijn afgesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is cruciaal omdat je anderszins te vaak tijdens een duurloop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heup. Een loopband is goed om op te hardlopen en absoluut wanneer het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier immers een goede oefening. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos dus doorlopend nog het beste is. Wissel het joggen op een band dan ook wat langer af met daarbij een duurloop in het bosland. Bekijk hieronder welke Sportschool Purmerend de kans heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland