Home ยป Sportschool Schagen

Sportschool Schagen

Als u zoekt naar een sportschool in Schagen dan ziet u bij ons een overzicht van alle sportscholen en fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining binnen een sportschool Schagen

Een sportcentrum is een uitstekende aanvulling op uw huidige hardlopen en ondersteund op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw spierkracht verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bv loopscholing is dit zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining kan natuurlijk ook met heuveltraining echter heeft u wel een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier ook juist spier oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw trainingsschema en zal verder te maken hebben met de belevenis die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel hardlopers beginnen met hardlopen met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder last van spierblessures . Ook biedt de sportcentrum juist ook de ruimte om hier rustig de warming-up of de cooling down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Schagen zal dit natuurlijk geoorloofd moeten zijn.

Loopband nemen of niet

Vaak horen wij dat er lopers bestaan die een letsel krijgen met het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan erg goed omdat deze banden niet correct zijn ingesteld. Let er dus bovenal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is kritiek omdat je anders te vaak gedurende een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heup. Een band is uitstekend om op te trainen en ook indien het buiten minder weer is dan doe je hier toch een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos uiteraard voortdurend nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band dan toch wat meer af met voorts een duurloop in het bosland. Bekijk hier welke Sportschool Schagen de potentie heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland