Home ยป Sportschool Uithoorn

Sportschool Uithoorn

Indien u zoekt naar een sportschool in Uithoorn dan ziet u bij ons een lijst van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Uithoorn

Een sportcentrum is een uitstekende toevoeging op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buik en billen. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dit gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining kan uiteraard ook met heuveltraining maar heeft u wel een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier daarnaast juist versterkende oefeningen voor toepassen. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal mede te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met hardlopen met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en krijgen minder last van spierblessures . Daarnaast biedt de sportcentrum juist ook de ruimte om hier beheerst de warming-up en de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Uithoorn zal dit vast mogelijk zijn.

Loopband aanwenden of niet

Meermaals signaleren we dat er lopers bestaan die een spierklachten opdoen van het toepassen van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed als deze banden niet precies zijn ingesteld. Let daar daarom voornamelijk op dat de band niet onder een helling staat. Dit is bepalend aangezien je anders te veel bij een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een band is prachtig om op te trainen en beslist als het buitenshuis minder weer is dan doe je hier sowieso een goede training. Vergeet niet dat het lopen op een zachte ondergrond zoals in het bos vanzelf permanent nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband vervolgens ook wat meer af met voorts een duurloop in het bosland. Kijk hieronder welke sportschool in Uithoorn de tijd heeft om op een band te lopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland