Home ยป Sportschool Volendam

Sportschool Volendam

Indien u zoekt naar een sportschool in Volendam dan vindt u bij ons een overzicht van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Volendam

Een sportschool is een goede toevoeging op uw huidige rennen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de beenspieren, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining mag natuurlijk evenzo met heuveltraining echter heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier ook juist spier oefeningen voor gebruiken. De intensiteit is vanzelf afhankelijk van uw schema en zal verder te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers starten met krachttraining omdat ze worden hierdoor juist krachtiger en krijgen minder spierblessures . Verder heeft de sportcentrum ook de gelegenheid om hier rustig de warming up als ook de cooling down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool in Volendam zal dit heus mogelijk zijn.

Loopband gebruiken of niet

Vaak signaleren wij dat er lopers bestaan die een spierblessure krijgen door het gebruik van een loopband in een sportschool. Dit kan erg goed want deze banden niet lekker zijn afgesteld. Let er daarom voornamelijk op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is cruciaal aangezien je anderszins te vaak gedurende een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een loopband is prima om op te trainen en ook als het buiten slechter weer is dan doe je hier niettemin een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos natuurlijk constant nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband daarna toch wat meer af met daarbij een loop in het bosland. Bekijk hier welke Sportschool Volendam de plek heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland