Home ยป Sportschool Warmenhuizen

Sportschool Warmenhuizen

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Warmenhuizen dan heeft u bij ons een totaalbeeld van allemaal sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining binnen een sportschool Warmenhuizen

Een sportcentrum is een goede aanvulling op uw huidige lopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten optimaliseren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit een goede training voor in de winter. Krachttraining mag allicht zowel met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier wel juist versterkende oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw trainingsschema en zal mede te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden hierdoor juist krachtiger en hebben minder spierblessures . Overigens heeft de sportschool juist ook de ruimte om hier beheerst de warming-up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij elke loopschool Warmenhuizen zal dit absoluut geoorloofd moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Regelmatig horen wij dat er lopers zijn die een blessure krijgen door het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan erg goed als deze banden niet precies zijn afgesteld. Let er dus voornamelijk op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is beslissend aangezien je opnieuw te vaak gedurende een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als ook de heupgewrichten. Een loopband is goed om op te trainen en natuurlijk indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier ongetwijfeld een prima training. Vergeet niet dat het lopen op een zachte ondergrond zoals in het bos uiteraard doorlopend nog het beste is. Wissel het joggen op een band dan wel wat langer af met daarbij een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke sportschool in Warmenhuizen de plek heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland