Home ยป Sportschool Weesp

Sportschool Weesp

Indien u zoekt naar een sportschool in Weesp dan heeft u bij ons een overzicht van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar je kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining bij een sportschool Weesp

Een sportschool is een juiste aanvulling op uw huidige lopen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw krachten verbeteren voor zowel de benen, buik en billen. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dit zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining mag vanzelfsprekend evenzo met heuveltraining maar heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier zeker juist spier oefeningen voor gebruiken. De trainingsintensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw trainingsschema en zal ook te maken hebben met de ervaring die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers starten met krachttraining en hardlopen omdat ze worden hierdoor juist sterker en hebben minder blessures . Daarnaast heeft de sportcentrum ook de ruimte om hier beheerst de warming up en de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Weesp zal dit immers geoorloofd moeten zijn.

Loopband toepassen of niet

Vaak signaleren wij dat er lopers bestaan die een spierblessure opdoen bij het gebruik van een loopband op een sportschool. Dit kan heel goed want deze banden niet correct zijn ingesteld. Let daar dus bovenal op dat de band niet onder een helling staat. Dat is doorslaggevend omdat je opnieuw te veel tijdens een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heupgewrichten. Een loopband is uitstekend om op te trainen en ook indien het buiten minder weer is dan doe je hier zeker een uitstekende training. Vergeet niet dat het joggen op een minder harde ondergrond zoals in het bos eenvoudig constant nog het beste is. Wissel het hardlopen op een band vervolgens wel wat meer af met ook een duurloop in het bosland. Kijk hieronder welke Sportschool Weesp de ruimte heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland