Home ยป Sportschool Wieringerwerf

Sportschool Wieringerwerf

Wanneer u op zoek bent naar een sportschool in Wieringerwerf dan heeft u hieronder een rapportage van alle sportscholen en fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen bij een sportschool Wieringerwerf

Een sportcentrum is een uitstekende uitbreiding op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat een goede trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining kan vanzelfsprekend evenzo met heuvel training maar heeft u wel een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier mede juist spier oefeningen voor toepassen. De intensiteit is allicht afhankelijk van uw schema en zal zeker te maken hebben met de praktijk die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met krachttraining want ze worden nu juist krachtiger en krijgen minder spierblessures . Verder heeft de sportschool juist ook de gelegenheden om hier rustig de warming-up en de cooling down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool in Wieringerwerf zal dit vanzelfsprekend geoorloofd zijn.

Loopband aanwenden of niet

Menigmaal signaleren we dat er joggers zijn die een spierklachten opdoen met het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan erg goed omdat deze banden niet goed zijn afgesteld. Let daar dus juist op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is cruciaal aangezien je opnieuw te vaak bij een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als de heupgewrichten. Een band is goed om op te hardlopen en absoluut wanneer het buiten minder weer is dan doe je hier ongetwijfeld een goede oefening. Vergeet niet dat het lopen op een zachte onderlaag zoals in het bos vanzelf doorlopend nog het beste is. Wissel het joggen op een band vervolgens wel wat langer af met eveneens een loop in het bosland. Kijk hieronder welke Sportschool Wieringerwerf de potentie heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland