Home ยป Sportschool Wijdewormer

Sportschool Wijdewormer

Als u op zoek bent naar een sportschool in Wijdewormer dan vindt u hieronder een overzicht van alle sportscholen en fitnessscholen waar je kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining bij een sportschool Wijdewormer

Een sportcentrum is een fijne toevoeging op uw huidige lopen en ondersteund op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten optimaliseren voor zowel de beenspieren, buik en bilspieren. In samenspel met bv loopscholing is dit een uitstekende training voor in de winterperiode. Krachttraining kan natuurlijk zowel met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier ook juist spierversterkende oefeningen voor toepassen. De intensiteit is zeker afhankelijk van uw schema en zal ook te maken hebben met de praktijk die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel lopers starten met hardlopen met krachttraining omdat ze worden nu juist sterker en krijgen minder last van spierblessures . Bovendien biedt de sportschool juist ook de tijd om hier rustig de warming up of de cooling-down op een loopband af te ronden. Bij iedere loopschool Wijdewormer zal dit vanzelfsprekend mogelijk moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Vaak signaleren we dat er hardlopers zijn die een spierblessure opdoen van het toepassen van een loopband op een sportschool. Dit kan heel goed want deze banden niet goed zijn afgesteld. Let daar daarom vooral op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dat is belangrijk aangezien je anderszins te veel onder een loop je scheenbeen spieren gaat belasten als ook de heupgewrichten. Een loopband is uitstekend om op te trainen en natuurlijk indien het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier wel een goede training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte ondergrond zoals in het bos logisch doorlopend nog het beste is. Wissel het joggen op een loopband achteraf toch wat meer af met ook een duurloop in het bosland. Bekijk hieronder welke Sportschool Wijdewormer de mogelijkheid heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland