Home ยป Sportschool Wormer

Sportschool Wormer

Indien u op zoek bent naar een sportschool in Wormer dan heeft u hieronder een rapportage van allemaal sportscholen c.q. fitnesscentra waar je kunt sporten.

Krachttraining en hardlopen bij een sportschool Wormer

Een sportschool is een fijne aanvulling op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool de spierkracht verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en bilspieren. In combinatie met bijvoorbeeld loopscholing is dat zeker uitstekende trainingsvorm voor in de winterperiode. Krachttraining mag uiteraard ook met heuveltraining desalniettemin heeft u ook een heuvel bij u in de omgeving en dus kunt u hier toch juist spier oefeningen voor benutten. De intensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal evenzo te maken hebben met de belevenis die u heeft met krachttraining zelf. Veel hardlopers beginnen met hardlopen met krachttraining want ze worden nu juist krachtiger en hebben minder spierblessures . Bovendien heeft de sportschool ook de tijd om hier beheerst de warming-up als ook de cooling down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Wormer zal dit natuurlijk mogelijk moeten zijn.

Loopband aanwenden of niet

Veelvuldig horen wij dat er hardlopers bestaan die een spierblessure opdoen door het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan heel goed want deze loopbanden niet correct zijn ingesteld. Let er dus vooral op dat de loopband niet onder een helling staat. Dat is fundamenteel omdat je anders te veel gedurende een duurloop je scheenbeen spieren zult belasten als ook de heup. Een loopband is uitstekend om op te trainen en ook als het buiten minder weer is dan doe je hier evengoed een goede oefening. Vergeet niet dat het joggen op een minder harde onderlaag zoals in het bos zeker altijd nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband vervolgens ook wat langer af met voorts een duurloop in het bos. Kijk hieronder welke sportschool in Wormer de potentie heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Sportschool Noord Holland