Home ยป Sportschool Wormerveer

Sportschool Wormerveer

Als u zoekt naar een sportschool in Wormerveer dan ziet u bij ons een lijst van allemaal sportscholen en fitnesscentra waar u kunt sporten.

Krachttraining binnen een sportschool Wormerveer

Een sportcentrum is een uitstekende toevoeging op uw huidige hardlopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en billen. In combinatie met bv loopscholing is dit een uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Hardlopen met krachttraining mag vanzelfsprekend evenzo met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de nabijheid en dus kunt u hier mede juist spier oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is uiteraard afhankelijk van uw trainingsschema en zal evenzo te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers beginnen met krachttraining en hardlopen want ze worden hierdoor juist krachtiger en krijgen minder last van spierblessures . Bovendien heeft de sportschool juist ook de mogelijkheid om hier rustig de warming-up en de cooling-down op een loopband te beeindigen. Bij elke loopschool in Wormerveer zal dit beslist geoorloofd zijn.

Loopband toepassen of niet

Veelvuldig signaleren we dat er hardlopers bestaan die een blessure oplopen wegens het gebruik van een loopband op een sportcentrum. Dit kan heel goed omdat deze banden niet correct zijn afgesteld. Let daar daarom speciaal op dat de loopband niet onder een hoek staat. Dit is beslissend aangezien je anders te veel tijdens een duurloop je scheenbeen spieren kunt belasten als de heup. Een band is prima om op te hardlopen en absoluut als het buiten slechter weer is dan doe je hier niettemin een goede oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte onderlaag zoals in het bos logisch voortdurend nog het beste is. Wissel het joggen op een band achteraf toch wat langer af met voorts een loop in het bos. Kijk hieronder welke sportschool in Wormerveer de mogelijkheid heeft om op een loopband te lopen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland